Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
החברה לאמנות ולתרבות הרצליה
מוזיאון לתולדות הרצליה "בית ראשונים"
מוזיאון הרצליה לאמנותאקי ססמוטואנה פרחאבי סבחהיבשות והפנים / יאיר ברק
מועצת הפיס לתרבות ואמנותהכל על אגדותעונת המכשפהאני שרפתי את פרנק ברצלונה / אלינה אורלובגוני ריסקיןאיתי מרוםשאול קוהןאלינה אורלובזוהר שפירקרן ברגמןקפה יודפתקפה יודפתגבעת הסופר: תעוד וזהותסאונד בחורשה / וולקוב, פישוף, קנטור, אופנהיים.מאלוקס / הופעת גינהיפה נפש – ההופעה / יוסי צבריאל הגבעהכוונת-יתר / יסמין ורדיהיבשות והפנים / יאיר ברקהארנולפינים / אורית אדר בכר

החברה לאמנות ולתרבות הרצליה

החברה לאמנות ולתרבות הרצליה הינה חברת בת של עיריית הרצליה, הוקמה בשנת 2006 במטרה להוות גוף תוכן, ניהול וביצוע לכל אירועי התרבות האומנות והפנאי בעיר.
מרכזי התרבות השייכים לחברה: מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית, משכן האמנים, היכל אומנויות הבמה, היכל בעיר, הסינמטק, התיאטרון העירוני, מועדון הנוער "הכוכב השמיני"-מרכז לצעירים, מרכז "אגדה"-להורים וילדים, הגלריה לאומנויות, בית הגמלאי.
החברה מציעה שפע אירועי תרבות, אמנות ופנאי. מגוון, עשיר וחווייתי של אירועים חדשים לצד אירועים שהפכו למסורת לכל הגילאים. החברה לאמנות ולתרבות על כל מפעליה ושלוחותיה פועלת לשיפור איכות החיים בעיר לרווחת כל התושבים.

מוזיאון לתולדות הרצליה "בית ראשונים"

מוזיאון לתולדות הרצליה "בית ראשונים" מנציח את שנותיה הראשונות של העיר בתצוגה קבועה, בתיעוד ארכיוני נרחב ובאמצעי המחשה משוכללים.

המושבה הרצליה נוסדה בכ"ו בחשוון תרפ"ה, 23 בנובמבר 1924. עליית המתיישבים הראשונים על הקרקע ובניית הצריף הראשון מסמלים את האמונה בחזון הציוני ואת תחילתה של הרצליה שהפכה לעיר בישראל ב-11 לאפריל 1960.

מוזיאון הרצליה לאמנות

מוזיאון הרצליה לאמנות שהוקם בשנת 1965, הינו מוזיאון לאמנות עכשווית המציג אמנות בת-זמננו משל אמנים ישראלים ובינלאומיים.

מוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית מתמקד בעיקר בעבודות אמנות המציגות נקודות מבט המתייחסות למצב החברתי והפוליטי, וזאת כמובן לצד עבודות המתייחסות לשיח הפנים אמנותי. המוזיאון משמש פלטפורמה לאמנים צעירים ותומך בביסוס מעמדו של דור העתיד.

במדינה כמו ישראל, השרויה במתח מתמיד ובמלחמות בלתי פוסקות, יש לאמנות תפקיד משמעותי בכינון ועיצוב השיח החברתי. בכל שנה מוצגות במוזיאון כ-50 תערוכות יחיד, בארבעה מחזורים של תערוכות, שהקונטקסט המאחד אותן הוא הרלוונטיות למתרחש במובן המקומי והאוניברסאלי כאחד. אין זו תערוכה קבוצתית, אלא מצרף של נקודות מבט של אמנים שונים, פעולה המאדירה ומחזקת את האמירה של כל עבודה בפני עצמה, מרחיבה את הקונטקסט ופותחת אפיקים נוספים לפרשנות ולרבדים עמוקים יותר של משמעות. החיבור המרתק בין אמנים מקומיים ובינלאומיים מדגיש את כוחה של האמנות לחצות גבולות, להיות קומוניקטיבית ואולי אף להשפיע.

 

מועצת הפיס לתרבות ואמנות

באמצעות מועצת הפיס לתרבות ואמנות, מעניק מפעל הפיס מדי שנה מאות מענקים לאמנים ויוצרים ויוזם שורה ארוכה של פרויקטים בתחום.

מועצת הפיס לתרבות ואמנות גאה לסייע ולתמוך בתחומי אמנות, אמנים, אזורים גיאוגרפיים וקהלי יעד ומגזרים שונים שאינם נתמכים ע"י הגופים המוסדיים. הפניית משאבים בכיוונים אלה נועדה לתרום למגוון עשיר של עשייה ויצירתיות תוך שימת דגש על איכות והנגשה לקהלי יעד המתגוררים מחוץ למרכז.  

מועצת התרבות של מפעל הפיס תמכה בתוכנית האירוח של משכן האמנים בשנת 2015.

קרן משפחת אוסטרובסקיהרף עין / יסמין דייויסהיבשות והפנים / יאיר ברקיסמין דייויס
אאוטסט קונטמפוררי ארט פאנד ישראלאייל אסולין
ifaאנה ברומלי ועפרי לפיד
תנועת תרבותהארנולפינים / אורית אדר בכר

קרן משפחת אוסטרובסקי

קרן משפחת אוסטרובסקי נוסדה ב-1987 כדי לאחד את הפעילות הפילנתרופית למען חזונו ומטרותיו של ג'ורג' אוסטרובסקי (1901-1980) ובני משפחתו.
פרויקטים הנתמכים ע"י הקרן מאופיינים בדרך כלל בגישה חדשנית, נסיונית ואוונגארדית לטיפוח השפעתה, שימורה ונגישותה של אמנות הקולנוע, או להעלאת המודעות לנושאים חברתיים, תרבותיים ופוליטיים.

אאוטסט קונטמפוררי ארט פאנד ישראל

אאוטסט קונטמפוררי ארט פאנד ישראל הינה עמותה פילנתרופית ישראלית המשתייכת לקרן אאוטסט העולמית  (אאוטסט מונה כיום שמונה סניפים: אנגליה, גרמניה, ישראל, הולנד, סקוטלנד, הודו, אסטוניה ויוון).

באמצעות מימון פרטי מתומכיה ופטרוניה תומכת אאוטסט ישראל בהפקת פרויקטים מתחום האמנות העכשווית הישראלית תוך שימת דגש על תמיכה ביצירה חדשנית, רב תרבותית ומשמעותית.

בין מטרותיה של אאוטסט ישראל, תמיכה במימוש  והפקת פרויקטים של אמנים ישראלים המוצגים לראשונה במוזיאונים ובחללי אמנות ללא מטרות רווח, תרומת עבודות משמעותיות של אמנים ישראלים בהם אאוטסט תומכת לאוספי מוזיאונים ציבוריים בארץ ובעולם, תמיכה בנסיעות מחקר של אוצרים ישראלים למוקדי אמנות חשובים בחו"ל, הבאת אוצרים ואספנים בינלאומיים לארץ והעמקת הקשר והחשיפה של עשייה מקומית בשדה האמנות הבינלאומי.

כמו כן אאוטסט ישראל מפעילה תכנית רזידנסי (מלגת שהייה) ייחודית, אשר מארחת אמנים ואוצרים בינלאומיים ומקומיים ב'אאוטסט רזידנסי ברחוב ביאליק'. הרזידנסי הוקם בשנת 2013 על מנת לאפשר הפקת עבודות חדשות לקראת תערוכה, מחקר ושיתוף פעולה במסגרת הרצאות וסדנאות עבודה במוסדות אקדמאיים ובחללים ציבוריים. כך, נוצר דיאלוג וקשר עם הקהל המקומי.

שיתופי פעולה:

ifa

ifa (המוסד ליחסי חוץ) מחוייב לדו קיום בין אנשים ותרבויות ברחבי העולם. הארגון מקדם אמנות וחילופי תרבות באמצעות תערוכות, הידברות, ועידות וכנסים. כמרכז בינלאומי ליחסי תרבויות, ifa מחבר בין חברות אזרחיות, מנהגי תרבות, אמנות ומדע, יוזם מתווך ומתעד דיאלוגים בנושאי יחסי תרבות בינלאומיים.

ל-ifa רשת קשרים ושותפות ארוכות טווח שונות. הארגון נתמך על ידי משרד החוץ הפדרלי של גרמניה, מחוז באדן-וירטנברג, ובירת המחוז שטוטגרט.

 

 

שיתופי פעולה:

תנועת תרבות

תנועת תרבות היא תנועת אמנים אשר בחרו בהתיישבות ובפעולה חברתית בפריפריה הגיאו-חברתית בישראל. אמנים אלו מחויבים ליצירת אמנות חברתית, קהילתית ומקומית, הן מבחינת האופנים והן מבחינת התכנים והצורות. היצירה מיועדת ומכוונת כלפי החברה והקהילה המקומית, לביסוס תרבות חיה מחוץ למרכזי התרבות המסורתיים ולחיזוק החוסן החברתי והתרבותי במקום.

תיכון הראשונים הרצליהאקסל קנוט, קארין רדליך
קרן מונדריאןאירינה בירגראיליה רבינוביץ
קרן קוודראט (הקרן המרובעת)איליה רבינוביץ
מגזין תוהוד"ר רינלדו אנדרסון

תיכון הראשונים הרצליה

תיכון "הראשונים" הוא מקום מפגש משמעותי לתלמידים, למורים ולכל הבאים בשעריו. בית הספר חותר לדיאלוג מתמיד בין כל השותפים ומעוניין לטפח את תחושת השייכות, הערך העצמי, המסוגלות ואת חזקותיהם האישיות של כל באי בית הספר למען התפתחותם וקידומם  האישי.

בית הספר הוא מפגש של לומדים. במסגרתו מתחדשים ומתפתחים כל העת בתחום האישי ובתחומי הדעת, החינוך, ההוראה והמנהיגות. 

שיתופי פעולה:

קרן מונדריאן

קרן מונדריאן היא קרן ציבורית למימון אמנות חזותית ומורשת תרבותית. הקרן תומכת בפרויקטים ופעילויות חדשניים של אמנים חזותיים, אוצרים ומבקרים, מוזיאונים וארגוני מורשת אחרים, מוסדות אמנות, ארכיונים, וגלריות. כל המענקים ניתנים במטרה לקדם הפקה ותצוגה של אמנות הולנדית עכשווית בהולנד ובחו"ל.

קרן קוודראט (הקרן המרובעת)

קרן הולנדית המעניקה הלוואות ללא ריבית  המיועדות להפקה ותצוגה של עבוגות חדשות. הקרן שמה דגש מיוחד על פרויקטים נסיוניים ושימוש בחומרים חדשים ומתחדשים.

שיתופי פעולה:

מגזין תוהו

"תוהו" הוא מגזין אמנות עצמאי מקוון, המבוסס בתל אביב-יפו, אשר מקדם כתיבה בהירה ומחויבת על אמנות ותרבות בשלוש שפות: עברית, ערבית ואנגלית. המגזין משמש במה לשיח ביקורתי על מגמות משמעותיות באמנות עכשווית, בדגש על הופעותיהן המקומיות בתרבות המזרח התיכון.

"תוהו" מבקש ליצור גוף משמעותי ונגיש של כתיבה על אמנות ולתת במה למגוון כותבים מקומיים ובינלאומיים. המגזין מתעדכן באופן שוטף בראיונות, סקירת תערוכות וביקורות, מונוגרפיות וטורים (מילוליים וחזותיים), וכן בחיבורים מוזמנים ומתורגמים בנושאים שונים הקשורים לתרבות ואמנות עכשווית. החומרים המצטברים במגזין ממקמים את הדיון בהקשרים פוליטיים, גיאופוליטיים, חברתיים ואחרים.

תוהו מחוייב לערכים של שוויון וחופש ביטוי ולחיזוק המורכבות והייחוד של השיחה על אמנות ופועל למול האתגרים הרבים העומדים בפני ערכים אלה.

שיתופי פעולה:

שנקרטבע דומם, מידע חי
מעבדת Inspire לחקר הדימויטבע דומם, מידע חי
קרן רבינוביץ לאמנויותהרף עין / יסמין דייויסטווס לבן / לי אורפזמום / להלי פרילינגהכל חייב לחלוף / אלעד לרוםשִׂיחָדָש / ליאור זלמנסוןהילוך מקרי / ליאת סגלהיבשות והפנים / יאיר ברקיסמין דייויס
מכון התרבות של ליטאסיפור ליטאי: לינה לָפֶּלִיטֶהגינטרה מינלגאיטהמתוקות מתותפאולינה פוקיטהטקטוניקס 5לינה לָפֶּלִיטֶה

שנקר

"שנקר – הנדסה. עיצוב. אמנות" ביססה את מעמדה כאחת המכללות המובילות בישראל ומדי שנה משתלבים בוגריה במחקר ובתעשייה, מציגים מעבודותיהם, משתתפים בתערוכות וזוכים בפרסים יוקרתיים.

השילוב בין הפקולטות להנדסה, עיצוב ואמנות עומד בבסיס הרב-תחומיות האקדמית הייחודית של המוסד, כשהוא מאפשר לסטודנטים ולמרצים לחבר בין טכנולוגיות פורצות דרך עם תפיסות עיצוביות ואמנותיות עכשוויות.

לכל אחת מהפוקלטות אופי וציביון משלה, אך מתקיימים ביניהם שיתופי פעולה מפרים, באמצעותם נחשפים הסטודנטים למגוון דיסציפלינות ותחומי ידע שונים.

שיתופי פעולה:

מעבדת Inspire לחקר הדימוי

מעבדת Inspire לחקר הדימוי הוקמה בשנקר במטרה להעמיק בסוגיות הנוגעות ליחסי הגומלין בין דימוי לתמונה ובין טכנולוגיות וממשקים לאלו המעצבים ומפעילים אותם. במסגרת פעילות המעבדה, פועלים אנשי אקדמיה, חוקרים, אמנים, מעצבים, מהנדסים, אנשי תעשייה ויוצרים בהיבטים שונים של התחום, תוך התייחסות לתיאוריה ופרקטיקה.

בהובלתו של מר עודד חי – ראש היחידה ללימודי תרבות ולימודי המשך – ובליווי אקדמי של ד"ר ינאי טויסטר מביה"ס לאמנות רב-תחומית וד"ר אמנון דקל, ראש המחלקה להנדסת תוכנה, תומכת המעבדה במיזמים מחקריים ופרסומיים אקדמיים בתחום הצילום ומקדמת מגוון קורסים ופעילויות, כנסים ותערוכות בינלאומיות.

שיתופי פעולה:

קרן רבינוביץ לאמנויות

קרן יהושע רבינוביץ לאמנויות תל אביב (ע"ר)נוסדה בשנת 1970 בשם: "קרן תל אביב לספרות ולאמנות". יוזם הקרן היה ראש העיר דאז, מר יהושע רבינוביץ ז"ל ובמותו נקראה הקרן על שמו. בהקמת הקרן היו שותפים שלושה גורמים: מר יהושע רבינוביץ, ראש עיריית תל אביב – יפו, מר יגאל אלון, שר החינוך והתרבות בממשלת ישראל ומר אהרון בקר, יו"ר קרן פרץ נפתלי.

פעולות הקרן ומענקיה ממומנים מהכנסות הון היסוד שלה, מהקצבות עיריית תל אביב – יפו, מתמיכת משרד התרבות והספורט והמועצה הישראלית לקולנוע, מהקצבות מפעל הפיס וממקורות אחרים.

הקרן פועלת, בין השאר, בתחומי הספרות והשירה בתמיכת עיריית תל-אביב יפו, המוסיקה, המחול, האמנות הפלסטית, התיאטרון הניסויי והקולנוע. כמו כן, היא מקיימת קרן לסיוע לאמנים במצוקה במימון משרד התרבות והספורט ומפעל הפיס שנקראה על שמו של דודו דותן ז"ל,  מפעל לתיאטרון ניסויי – מת"ן – המשותף לה ולקרן רקנאטי ונתמך על ידי משרד התרבות והספורט, פרוייקט קולנוע המשותף לה ולקרן רקאנטי ונתמך על ידי משרד  התרבות והספורט והמועצה הישראלית לקולנוע. בנוסף לכך, שותפה הקרן למפעלים ומיזמים רבים ומגוונים בכל תחומי האמנויות השונים..

מכון התרבות של ליטא

מכון התרבות של ליטא, נוסד ע"י משרד התרבות של רפובליקת ליטא. מטרתו לקדם תרבות ליטאית ברחבי העולם ולהציג את המדינה באמצעות תרבותה העשירה. בין היתר, מכון התרבות מארגן ומתאם תוכניות לימודי תרבות ליטאית באתרים שונים בעולם, מקיים חילופי תרבות ושיתופי פעולה עם שותפים וקבוצות, מפעיל תוכניות תרבות בליטא ומחוצה לה, ומהווה שותף מסייע לעבודתם של נספחי תרבות ליטאים במדינות שונות. מכון התרבות של ליטא פועל לייצג באופן אפקטיבי ומועיל אמנות ליטאית מקצועית לעולם כולו.

פסטיבל טקטוניקסצ׳ארלס רוספרידר בוצמןפייר ברטהמיק קואנטיוסטקטוניקס 5לינה לָפֶּלִיטֶה
תיאטרון תמונעטקטוניקס 6מיק קואנטיוסטקטוניקס 5
התכנית ללימודים מתקדמים באמנות סאונד ומוזיקה אקספרימנטלית במוסררהטקטוניקס 5
סמינר הקיבוציםיאן טומיק

פסטיבל טקטוניקס

פסטיבל טקטוניקס נאצר על ידי אילן וולקוב בערים שונות ברחבי העולם עולם וביסס את מעמדו כפסטיבל מוזיקה חדשה, ניסיונית ומאולתרת מוביל שהתקיים בחסות התזמורת הסקוטית של ה-BBC בגלזגו, בפסטיבל אדלייד לאמנות באוסטרליה, ברקייקיאוויק עם התזמורת הסימפונית של איסלנד, באוסלו, באתונה ובניו יורק.

הפסטיבל מציג סגנונות שונים של מוסיקה חדשה: ממוסיקה מולחנת, אלתור, מיצגי סאונד ועוד. הפסטיבל מציע הופעות רבות ושילובי פעולה מיוחדים.

תיאטרון תמונע

תיאטרון תמונע הוא מרכז הפרינג' הגדול ביותר בארץ. בשנת 1999 הפך התיאטרון לבית ליצירה העצמאית כשהוא חורת על דגלו ערכים של מחקר, התעמקות ועיסוק בתכנים אשר לא בהכרח היו מקבלים במה על במות התיאטרון הישראלי הממוסד.

לאורך השנים, תיאטרון תמונע שינה את מפת היצירה העצמאית בישראל, יוצרים מקצועיים מכל שדות האמנות רואים בבית מלאכה זה חלל מעבדתי חופשי וייחודי בסצנת האמנות הישראלית, חלל המאפשר את הגשמת חזונם האמנותי ללא פשרות ומתוך תשוקה לייצר תיאטרון מקצועי, רלוונטי, חי ונושם.

התיאטרון המהווה בית ליוצרים ולקהל, הוא למעשה מרכז תרבותי בין תחומי המשלב דיסציפלינות שונות; תיאטרון, מחול, פרפורמנס, מוסיקה, אמנות פלסטית וקולנוע מתוך מוטיבציה להרחיב את גבולות השיח האמנותי, הפוליטי והחברתי כמו גם עיסוק בשאלות פנים מדיומליות המבקשות לייצר שפות פרפורמטיביות חדשות.

כיום התיאטרון מונה בתוכו ארבעה חללים שונים להופעות, חללים אינטימיים אלטרנטיביים וייחודיים, אשר מספקים במה למעל ל- 1,000 מופעי תרבות בתחומים שונים בשנה.

בתיאטרון פועל אנסמבל יוצר אשר הוקם על ידי נאוה צוקרמן בשנת 1986 במטרה ליצור תיאטרון הנשען על יכולת ההבעה והיצירה האישית של המשתתפים ומפיק כשלוש הפקות בשנה. שנה לאחר הקמתו יצר האנסמבל את ההצגה "תמו-נע" אשר הועלתה בפסטיבל עכו 1982. מאז העלה האנסמבל כשלושים הפקות שונות, כולן בשפה תיאטרונית ייחודית ואישית. מרבית ההצגות הועלו בבכורות בפסטיבלים בארץ כפסטיבל ישראל, תיאטרונטו ופסטיבל עכו לתיאטרון אחר ולאחר הקמתו בתיאטרון תמונע, וחלקן הועלו בבכורות בפסטיבלים בינלאומיים כגון: אדינבורו (פסטיבל הפרינג'), קולומביה, מנצ'סטר, גלזאגו, בלפסט, דאבלין, סינגפור ועוד. רבות מההצגות של האנסמבל זכו לציונים לשבח על ידי המבקרים ואף לפרס ה-Fringe First , הפרס היוקרתי ביותר בפסטיבל הפרינג' באדינבורו.

התכנית ללימודים מתקדמים באמנות סאונד ומוזיקה אקספרימנטלית במוסררה

התכנית ללימודים מתקדמים במוסיקה אקספרמנטלית ואמנות הסאונד היא תכנית ייחודית וראשונה מסוגה בארץ. התוכנית מתמקדת בפיתוח והקניית מנעד רחב של כלים ליוצרים הרואים בתחום זה את מרכז העשייה האמנותית שלהם. התוכנית משלבת באופן אינטגרטיבי את תחומי הקומפוזיציה ואמנות הסאונד, הביצוע המודרני והתאוריה הביקורתית במטרה לחשוף את הסטודנטים לתכנים פורצי גבולות בתחום.

התוכנית מיועדת עבור יוצרים  מדיספלינות שונות – מוסיקאים, מלחינים, אמני סאונד וכן יוצרים מתחומי האמנות הפלסטית, מדיה דיגיטלית ואחרים – החוקרים את הקצוות הרדיקלים של הצליל העכשווי, ומעוניינים לפתח ולשכלל את שפתם האמנותית במסגרת יצירתית ואינטלקטואלית מאתגרת.

שיתופי פעולה:

סמינר הקיבוצים

הפקולטה לאמנויות במכללת סמינר הקיבוצים היא מהגדולות והייחודיות בארץ העוסקות באמנויות, בחינוך, בהוראה, ובשילוב ביניהם. תכניות הלימוד של הפקולטה מתאפיינות בגישה רב-תחומית ובאג'נדה חברתית.

הפקולטה מציעה מגוון תכניות והתמחויות במסגרות התואר הראשון, התואר השני, לימודי תעודה והסבת אקדמאים. סגל המרצים מורכב ממיטב האמנים ואנשי אקדמיה ומקצוע. האווירה היצירתית, הליווי האישי, החדשנות הפדגוגית והטכנולוגית – כל אלה מעניקים לסטודנטים שלנו את מלוא הצידה לדרך האמנותית אותה בחרו.

שיתופי פעולה:

המרכז לאמנות עכשווית, תל אביבוויני (בת אמיתית) / אפרת ויטל
אגף תרבות ואמנות של הנציגות הפדראלית של אוסטריהגלמים וטיוטותוולפגנג אוברמאיירניקול וניגראירנה עדן & סטיין לרנאוטראלו מאיירמרטין ואגנראלכסנדרה ברלינגראניה מנפרדיברנהרד רפולדסבסטיאן רייספליקס סטאדלרדורון גולדפרבסלון טכנופוליטיקהגראלד נסטלרסילביה אקרמןאלוודין קלקארסוזאנה שודהsound system«» system soundפיטר סטילייהיידי שאטצלהיידי שאטצליוהאן לורףלוקאס נוררוילהלם שרובלג׳ניפר מאטסלוטה ליוןתוכנית אירוח לאמנים אוסטרים
המרכז הישראלי לאמנות דיגיטליתפאולינה פוקיטה
פורום תרבות אוסטריתאירנה עדן & סטיין לרנאוטראלו מאיירמרטין ואגנראלכסנדרה ברלינגראניה מנפרדיברנהרד רפולדסבסטיאן רייספליקס סטאדלרדורון גולדפרבסלון טכנופוליטיקהגראלד נסטלרסילביה אקרמןאלוודין קלקארסוזאנה שודהsound system«» system soundפיטר סטילייהיידי שאטצלהיידי שאטצליוהאן לורףלוקאס נוררוילהלם שרובלג׳ניפר מאטסלוטה ליוןתוכנית אירוח לאמנים אוסטרים

המרכז לאמנות עכשווית, תל אביב

המרכז לאמנות עכשווית (ע"ר) נוסד במטרה לקדם את האמנות העכשווית עם דגש על "אמנויות הזמן" ובעיקר וידיאו ומיצג.

מאז הקמתו בשנת 1997 יזם המרכז לאמנות עכשווית את הביאנלה הבינלאומית למיצג בשם ערפול; את הביאנלה הבינלאומיות לווידיאו ארט בשם  VideoZone (משנת 2002); קיים סדרה של הקרנות וידיאו-ארט וקולנוע ניסיוני בסינמטקים של תל-אביב, ירושלים (לפעמים גם חיפה, שדרות וראש פינה); הפיק תכנית טלוויזיה המוקדשת כולה לתחום הווידיאו-ארט בשם ארטאטק, ששודרה במהלך כארבע שנים (2000-2004) בכל הערוצים הקהילתיים ברחבי הארץ.

כמו-כן הקים המרכז לאמנות עכשווית את הקרן לקידום וידיאו-ארט וקולנוע ניסיוני ישראלי, שבתמיכת מינהל התרבות – המועצה הישראלית לקולנוע. במסגרת זו מסייעת הקרן לאמני וידיאו-ארט וקולנוע ניסיוני בישראל להפיק עבודות חדשות, ללוות אותם בדרך למימוש רעיונותיהם בתחום, לאפשר לחלקם להשלים עבודות ולשמש להם במה לקידום יצירותיהם במסגרות שונות בארץ ובעולם.

עד שנת 2005 עבד המרכז לאמנות עכשווית מתוך חדר קטן שבסינמטק תל-אביב והצליח להכניס רוח חדשה בסצינת האמנות הישראלית. בשנת 2005 עבר המרכז לאמנות עכשווית למשכנו הקבוע – הגלריה ע"ש רחל וישראל פולק שבמתחם קלישר, שעל-יד ביה"ס לאמנות ולטכנולוגיה של סמינר הקיבוצים, שם מתרכזת כיום עיקר פעילותו, כשבנוסף על הפעילות המתוארת לעיל, מפיק המרכז לאמנות עכשווית בכל שנה כ-5 תערוכות (יחיד וקבוצתיות של אמנים ישראליים ובינלאומיים); יוזם פרויקטים שונים כגון: הקרנת סדרות של וידיאו ארט וקולנוע ניסיוני, אירועי מיצג וסאונד, הרצאות, סדנאות ודיונים.

עם המעבר למשכנו החדש התאפשר למרכז להרחיב את פעילות הארכיון הישראלי לווידיאו ארט.  בארכיון נמצא אוסף של מעל 3,000 יצירות וידיאו של אמנים ישראלים וזרים, ובו עבודות משנות השישים ועד ימינו. בנוסף לפעילותו השוטפת של הארכיון, נערכות בו תוכניות מיוחדות, בנושאים תמטיים שונים, על ווידיאו ארט ישראלי אשר מוצגות תדיר במרכזי אמנות, פסטיבלים וסינמטקים ברחבי העולם.

אגף תרבות ואמנות של הנציגות הפדראלית של אוסטריה

אגף תרבות ואמנות של המשרד הפדרלי האוסטרי לאמנות, תרבות, שירות אזרחי וספורט, מקדם אמנות עכשווית באוסטריה, וגם אמנים אוסטרים במהלך עבודתם מחוץ למדינה. האגף אחראי על תוכניות המימון הפדרליות לכל מגזרי האמנות העכשווית. בין היתר, הנציגות הפדראלית מממנת תכניות שהות (residency) לאמנים באוסטריה ב-17 חללי סטודיו ברחבי העולם (לרבות משכן האמנים הרצליה) לתקופה של 3-4 חודשים. מדי שנה, שולח האגף כחמישים אמנים לאתרים שונים בעולם בכדי לגלות ולהעשיר את סצנת האמנות המקומית תוך כדי פיתוח עבודתם בסביבה זרה. מאז שנות ה-70, למעלה מ-800 אמנים אוסטרים עבדו ביחידות סטודיו שסופקו על ידי האגף לתרבות ואמנות ברחבי העולם. רבים מהם כבר רכשו לעצמם שם בתחום, וייצגו את אוסטריה בביאנלה של ונציה, תערוכת דוקומנטה, או תערוכות נוספות המציגות אמנות עכשווית, אמנים שמלמדים מניסיונם והכשרתם המקצועית לדור הבא באוניברסיטאות מקומיות ובינלאומיות, ואשר הצליחו לבסס קריירות מובילות בשוק העולמי.

המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית

המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית יוצר נקודות מגע והשקה בין אמנות, חברה וטכנולוגיה. המרכז בוחן את הגבולות ואת יחסי הגומלין בין התחומים הללו – ומנסחם מחדש. הוא מרכז ללא מטרות רווח, הנתמך בידי עיריית חולון. בהיותו מרחב לאמנות ציבורית, הוא מעמיד בסימן שאלה מתמיד את מקומם של מוסדות אמנות בחברה שבה הם פועלים, ובוחן בלא לאות את שאלת הזיקה בין האמנות לחברה הסובבת ואת הסוגיות הפוליטיות והחברתיות העולות מן המפגש ביניהן.

שיתופי פעולה:

מוזיאון פתח תקוה לאמנותגינטרה מינלגאיטה
סטודיו למשחק ניסן נתיבגינטרה מינלגאיטה
פסטיבל פרינט סקריןגינטרה מינלגאיטה
התיבהטקטוניקס 6

מוזיאון פתח תקוה לאמנות

מוזיאון פתח תקוה לאמנות הוא מוזיאון לאמנות עכשווית, המציג עבודות של אמנים ישראלים ובינלאומיים במגוון מדיומים: ציור, פיסול, צילום, וידיאו, קולנוע, אדריכלות, מיצב ומיצג.

המוזיאון שואף לקדם ולטפח אמנים צעירים ובד בבד להעניק במה לאמנים ותיקים, שטרם זכו לחשיפה מוזיאלית. התערוכות המוצגות במוזיאון מעלות קשת רחבה של נושאים ממרחב התרבות הישראלי, לצד סוגיות אוניברסליות, הנוגעות לחברה הגלובלית בעידן העכשווי, תוך שימת דגש על קידום גישות חדשניות ביחס לחלל המוזיאלי ולפריצת מוסכמות מסורתיות וגבולות בין מדיומים אמנותיים שונים ואופני הצגתם. גישות אלה עומדות בבסיס הקו האוצרותי שמתווה מנהלת המוזיאון והאוצרת הראשית, דרורית גור אריה, במטרה להוביל, ולאו דווקא לשקף, התרחשות בסצנת האמנות הישראלית.

שיתופי פעולה:

סטודיו למשחק ניסן נתיב

סטודיו למשחק ניסן נתיב הוקם בתל אביב על ידי ניסן נתיב ז"ל, לפני מעל ל 50 שנים במטרה להכשיר אמנים צעירים לתאטרון, לקולנוע, לטלוויזיה, למשחק, בימוי, מחזאות וביקורת בישראל.

בין בוגרי הסטודיו ניתן למצוא שחקנים, במאים, ומנהלי תיאטראות.

שיתופי פעולה:

פסטיבל פרינט סקרין

פסטיבל פרינט סקרין הוא פסטיבל בינלאומי לאמנות ותרבות דיגיטלית.

בדיוק כפי שכפתור ה-Print Screen לוכד את תמונת המסך ברגע נתון, כך גם הפסטיבל מציג תמונת מצב של החיים בעידן הדיגיטלי. הפסטיבל מפגיש אמנים שיוצרים אמנות דיגיטלית, אנשי טכנולוגיה, חוקרים של עידן זה וקהל רחב לארבעה ימים של פעילות במדיטק חולון, הכוללת מגוון רחב של סרטים, מיצבים, פרפורמנס, תערוכות אינטראקטיביות, סדנאות ופאנלים.

שיתופי פעולה:

התיבה

"התיבה" – אולם מופעים ייחודי, הממוקם במתחם של "חצרות יפו".
"התיבה" מהווה מקום מפגש ראשון מסוגו בארץ לזרמים וכיוונים סיגנוניים שונים במוסיקה ובאמנויות אחרות.
מאז שנת 2005 מתקיימים ב"תיבה" קונצרטים של מוסיקה קלאסית לתקופותיה, ערבי מוסיקה אלקטרונית בסיגנונות שונים, אירועי וידאו-ארט, מיצגים, אירועים רבתחומיים המשלבים בין אמנויות ובין סיגנונות וכן הרצאות של טובי המוסיקאים על מוסיקה חדישה.
"התיבה" היא ביתו של "אנסמבל המאה ה-21", האנסמבל המוביל בתחום ביצוע המוסיקה בת-זמננו בארץ.
"התיבה" פונה לקהלים מגוונים: הקהל של אולמות הקונצרטים, על העדפותיו השונות; הקהל הפתוח והמסוקרן של שילובים בין-תחומיים; הקהל הצעיר של מופעי רוק אלטרנטיבי וטראנס ועוד.
ב"תיבה" מצוי פסנתר כנף "סטיינווי" מעולה; היא מצוידת במיטב הציוד האלקטרוני ומתפקדת גם כסטודיו/אולפן הקלטות מקצועי למבצעים ולמלחינים.

 

שיתופי פעולה:

מוזיאון תל אביב לאמנותסיפור ליטאי: לינה לָפֶּלִיטֶה
סדנאות האמנים ירושליםסאנשיין / עינת עריף-גלנטי
Parasiteאדם נוסף שאין כמותוג׳ו / שי איגנץ
אסיה הוצאה לאור

מוזיאון תל אביב לאמנות

מוזיאון תל אביב לאמנות הוא מוזיאון עירוני הנמנה עם מוסדות האמנות והתרבות המובילים של ישראל. במוזיאון מחלקה לאמנות ישראלית המחזיקה אוסף עשיר של אמנות מקומית מתחילת המאה ה-20 ועד היום; מחלקה לאמנות מודרנית ועכשווית עם יצירות בינלאומיות מאמצע המאה ה-19 ועד היום; מחלקה לרישום והדפס; מחלקה לצילום; מחלקה לעיצוב ואדריכלות; ומחלקה לאמנות המאות ה-16 עד ה-19. לצד תצוגות קבע נרחבות ותערוכות מתחלפות בכל תחומי האמנות מציע המוזיאון תמהיל תוסס ומגוון של תוכניות ופעילויות למבוגרים, לנוער ולילדים: קונצרטים, קורסים, הרצאות, הדרכות, סדנאות ועוד.
מאז היווסדו ב- 1932, ביוזמת ראש העיר הראשון של תל אביב מאיר דיזנגוף, בביתו הפרטי שבשד' רוטשילד, שינה המוזיאון את מיקומו והתרחב באופן משמעותי. אוספו, שכלל תחילה עשרות בודדות של פריטים, גדל בהתמדה, הרבה בזכות נדיבותם של אספנים ואמנים שתרמו למוזיאון מגוון יצירות, כמו גם בזכות תמיכתם ומסירותם של אגודות הידידים השונות של המוזיאון, הפועלות בארץ וברחבי העולם.
כיום מתפרש המוזיאון על פני שלושה בניינים: ביתן הלנה רובינשטיין לאמנות בת-זמננו, שהוקם בלב העיר ב-1959, היה משכנו של המוזיאון במשך שתים-עשרה שנה ומשמש היום בעיקר לתערוכות מתחלפות; הבניין הראשי בשד' שאול המלך, אליו העתיק המוזיאון את משכנו ב-1971; ובצמוד אליו, הבניין ע"ש שמואל והרטה עמיר, שעם חנוכתו בסתיו 2011 הוכפל שטח התצוגה של המוזיאון. מבנה חדיש זה, פרי תכנונו של האדריכל האמריקני פרסטון סקוט כהן, הוא ללא ספק ציון דרך באדריכלות של העיר תל אביב-יפו ושל ישראל. מתחם המוזיאון כולל גם את גן הפסלים ע"ש לולה בר אבנר לזכר דולפי אבנר ואת גן נתה. מרכז יוסף ורבקה מאירהוף לחינוך לאמנות, הפועל מ-1988 בבניין משלו ומציע מגוון רחב של סדנאות, גם הוא חלק בלתי נפרד מהמוזיאון.

סדנאות האמנים ירושלים

סדנאות האמנים בתלפיות הוא מרכז לאמנות ותרבות עכשווית, המציע ליוצרים/ות בתחום האמנות החזותית סביבת עבודה עשירה ומפרה. המתחם כולל חללי סטודיו מסובסדים לאמנים המתגוררים בירושלים, גלריה בה מתקיימות תערוכות מתחלפות, ביקורי אוצרים והרצאות פתוחות לקהל, ותכנית שהות אמן בינלאומית המבוססת על שיתופי פעולה עם מוסדות אמנות בארץ ובעולם. לצד פעילויות אלו, סדנאות האמנים משמשות כבית לפרויקט מנופים – אמנות עכשווית בירושלים ולמגזין האמנות המקוון – הרמה.1

סדנאות האמנים (ע"ר) הוקמו בשנת 1982 ע"י הקרן לירושלים והיו למיזם ראשון מסוגו בארץ שאיפשר לאמנים לפעול בחלל עבודה מסובסד לאורך זמן, במטרה לעודד את העשייה האמנותית בירושלים. המתחם כולל 15 חללי עבודה בהם פועלים אמנים מקצועיים מכל תחומי האמנות החזותית. האמנים, אשר נבחרים על ידי ועדה אמנותית, זכאים לפעול במקום למשך חמש שנים. בסדנאות לקחו חלק במשך השנים מיטב האמנים הפועלים בישראל, ביניהם לארי אברמסון, אסף בן צבי, אמנון בן עמי, אבי סבח, מאשה זוסמן, אתי אברג'יל, שי אזולאי ועוד.

Parasite

Parasite פלטפורמה ללא חלל קבוע לניהול וייצוג אמנים אשר הוקמה בשנת 2010 על ידי דיאנה דלל, מציעה ליווי צמוד לאורך זמן, הכוונה מעשית שנגזרת מהאישיות הספציפית של האמן ומהאפשרויות שמציע השדה האמנותי החדש. בהתאם לפרופיל שנקבע Parasiteסוללת לאמן דרכים חלופיות, רלוונטיות; ומסייעת לו בסילוק רעשי הרקע, ובהבחנה בין עיקר ותפל.

אסיה הוצאה לאור

אסיה היא הוצאה עצמאית המתמחה בעיקר בספרות מתורגמת, אך רואות בה אור גם יצירות מקור בשפה העברית.

בהוצאה מגוון רחב של סוגות: פרוזה, ספרות קלאסית, ביוגרפיות, ספרי עיון, ספרות עכשווית, ספרי ילדים ומדריכים.

הכותרים נבחרים בקפידה ובהעזה, מתוך אהבת הספרות ויחס של כבוד והערכה לקוראי העברית.

אסיה מחויבת לאיכות בלתי מתפשרת ולפיקוח קפדני על כל שלבי ההוצאה לאור: תרגום, כתיבה, עריכה, עיצוב והדפסה.

ספרי ההוצאה מופצים ונמכרים בכל חנויות הספרים בארץ.

גלריה רוזנפלדהרשות לביטחון זהותי
גלריה זומרהרשות לביטחון זהותי

גלריה רוזנפלד

גלריה רוזנפלד נוסדה על ידי אליעזר רוזנפלד ב-1952 (תל-אביב). גלריה רוזנפלד הפכה לאחד מחללי התצוגה הבולטים בסצנת האמנות המקומית. בשנות ה-70 הפכה הגלריה למוסד יוקרתי בעל מוניטין, המחזיק באוסף פרטי עשיר. מאז 1995 הוא בבעלותו וניהולו של צקי רוזנפלד. מאז 1999 שינתה הגלריה את האוריינטציה שלה, וכיום היא מתמקדת יותר ויותר באמנות עכשווית ובאיתור כישרונות חדשים. ב-2009, עברה הגלריה לחלל החדש שלה בקרית המלאכה שבדרום תל אביב, אזור תעשייה שהולך ומתפתח לאחד האתרים הבולטים בסצנת האמנות המקומית. מעבר הגלריה לאזור מתפתח זה, מחזק את התמקמותה במרכזו של שדה האמנות הישראלי.

שיתופי פעולה:

גלריה זומר

גלריה זומר לאמנות עכשווית נכנסה לעשור השלישי לפעילותה, ולאחר 20 שנים מוצלחות במיקומה בשדרות רוטשילד, עברה לחלל חדש בלב תל-אביב, ברחוב הרצל 16. הגלריה שואבת השראה מהמתחם הייחודי של מיקומה החדש, תוך התמקדות בהפקות תלויות-מקום ופרויקטים מיוחדים. התערוכות המוכרות תוחלפנה כעת בתערוכות אינטימיות המוצגות בחלל הגלריה, לצד פרויקטים רחבי היקף שמתפתחים בדיאלוג עם המבנה כולו, העוסקים בהקשר ההיסטורי והאדריכלי שלו.

מאז הקמתה בשנת 1999, מחויבת הגלריה לקידום אמנים ישראלים, וכן ייצוג והצגה של אמנים בינלאומיים מובילים.

מאז 2016, זומר לאמנות עכשווית משגשגת בחללה הנוסף שבציריך (Theaterstrasse 18, שוויץ) בשמה המקומי ״זומר סלון- ציריך״. שם, ממשיכה הגלריה לבנות מערכות יחסים ברות קיימא מעבר לגבולות ישראל, על מנת לטפח את הדיאלוג והעניין.

שיתופי פעולה: