בתקופתנו יזמי הטכנולוגיה דוגמת צוקרברג, ג׳ובס ומאסק נדמים כגיבורי על אשר ביכולתם ״לשנות את העולם״ ו״להציל את האנושות״. אנחנו משייכים לחברותיהם יכולות אלוהיות כמעט, חושבים שידיהם מגיעה לכל מקום, ואף מאמינים שהם מאזינים לנו גם כשהאפליקציה כבויה .
שיח הגלריה השני בתערוכת ״שיחדש״ ישאל (בין היתר) איך אנו מגשרים בין היזמות הטכנולוגית כפעולה של בינה ונאורות עם כך שבמקרים רבים, נדמה שהופכת את האנשים לטיפשים וצייתנים יותר? מה התועלת ומה המחיר שאנו משלמים כשאנו נותנים לחברות הטכנולוגיה לשלוט בעולם? ומה יקרה אם וכאשר יזמי-העל יצליחו במשימתם והממשקים שלהם יעבדו איתנו בסינרגיה מושלמת לכאורה?
ד"ר כרמל וייסמן היא חוקרת ומרצה בנושאי תרבות דיגיטלית בתוכנית הרב תחומית ובמכון כהן להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות באוניברסיטת תל אביב. תחומי העניין שלה הם קריאה ביקורתית של שיח העתידנות הטכנולוגית ובחינת האספקטים הרליגיוזיים של הטכנולוגיה. ספרה הראשון "עברית אינטרנטית (כתר, 2011) בשיתוף עם הבלשן אילן גונן, עסק בסוגיות של שינוי בשפה ובדפוסי השיח במדיה החדשים וכעת היא עובדת על ספר העוסק בהיבטים פוסט-הומניסטיים ופוסט-אנושיים של חיי היומיום, לרבות המדיה הדיגיטליים והתרבות הפופולרית. וייסמן ארגנה מספר כנסים אקדמיים, קבוצות סלון ואירועי תרבות בינלאומיים בנושאים אלו בישראל. וייסמן הוכשרה כאנתרופולוגית והיא בעלת דוקטורט בתקשורת מהאוניברסיטה העברית (2010), עיתונאית ובלוגרית לשעבר בתחום תרבות האינטרנט.
ד"ר עפרי אילני הוא היסטוריון, עמית פוסטדוקטורט במכון ון ליר, וכותב את הטור "תחת השמש" במוסף הארץ
בר חיון הוא מנהל אתר התוכן של סוכנות החלל הישראלית וכותב טור במוסף "הארץ". בעבר היה שותף בהקמת כתב-העת הדיגיטלי "אלכסון" למדע פופולרי והגות, מרצה לספרות וכתיבה בבית הספר "מנשר לאמנות", מבקר במוסף ספרים ב"הארץ" ועיתונאי בעיתון TheMarker. פרסם פרוזה בכתבי-עת שונים וזכה בתחרות הסיפור הקצר של הארץ לשנת 2006.
הכניסה חופשית – מומלץ להגיע החל מ18:00 לשיטוט חופשי בתערוכה. בזמן השיח לא תתאפשר צפיה בעבודות עצמן.